Relevante videoer

Nedenfor finder du nogle af de videoer, der kan hjælpe dig med at bliver mere vild....

Guide til indsamling af frø fra vilde planter

Her er det frø fra tjærenelliker, som vi kigger på, men metoden er mere eller mindre den samme for de fleste planter.

Sådan laver du din græsplæne om til natur med masser af blomster

Så har jeg fjernet græstørv fra et stykke af plænen. Græstørvene blev lagt i en lille høj i bunden af haven. Jorden var lidt for god, så før jeg såede frø, spredte jeg et 5 cm tykt lag bakkesand. Der findes flere steder, hvor man selv kan hente det ret billigt. Sandet bevirker at de nøjsomme blomsterplanter ikke bliver udkonkurreret af høje græsser.

Hvordan kan et staudebed med vilde planter se ud?

Det er let at lave og passer stort set sig selv 🙂 Frøene er indsamlet på et overdrev ret tæt ved. Frøene fra blåhat er lette at samle i juli og august, og de spirer villigt. NB det udtales kat-ost og ikke ka-tost😊

Image

Guide til såning af større arealer

Her er det studerende, der udsår Naturkommuneblandingen i Thirup Parken.

Hvordan man laver en standardiseret optælling af sommerfugle?

I samarbejde med Naturhistorisk Museum i Århus undersøger vi, om man kan måle en forskel før og efter projektet ift. planter, sommerfugle og svirrefluer. Der bliver undersøgt på tre marker ved Rubjerg, Slettingen og i Hjørring Bjerge, som bliver lavet til vild natur. Endvidere på to forskellige virksomheder og tre forskellige parcelhushaver. På videoen fortæller Emil fra Naturhistorisk om hvordan.

Sådan beskærer du høje vegetationer med le

Borgmester Arne Boelt, der naturligvis deltager i projekt Naturkommunen blomstrer vildt lægger her have (og ryg) til et lille le-kursus sammen med Frank Erichsen alias Bonderøven og Niels Aamand Johansson fra Legrej.dk - Bakkebjerg Naturpleje. Her får du et par tips og tricks til, hvordan du beskærer de høje vegetationer, som en vildtvoksende have naturligvis vil give. Det anbefales, at du beskærer dine vilde arealer 2 gange om året (september og maj).

Store frøspredningsdag i Hjørring Bjerge

I Hjørring Bjerge er et større markområde blevet sået til med frø fra vilde planter, som skolebørnene fandt rundt om i den nærliggende natur.