Om projektet

Naturkommunen blomstrer vildt

Overalt i Danmark er insekterne i tilbagegang. Både i antal og arter, der ligefrem uddør her i landet. Værst går det for sommerfuglene, hvor en lang række arter, der før var almindelige, nu er sjældne eller helt forsvundet.

Det, der mangler, er levesteder – især områder med mange forskellige vilde blomstrende planter, der tiltrækker elegante svirrefluer, smukke sommerfugle og fascinerende, vilde bier.

Flere vilde blomstrende planter resulteret ikke i flere af de trælse insekter som hvepse og myg.

Læs mere længere nede, om hvordan projektet Naturkommunen blomstrer vildt blev til.

På baggrund af Naturpolitikken

Blev projektet Naturkommunen blomstrer vildt til.

DR 1 har fulgt kommunens og borgernes indsats i tv-serien “Giv os naturen tilbage”, som blev sendt i september 2020. Tilbage i foråret 2019 rykkede Frank Erichsen ind på Rådhuset i Hjørring og hjalp kommunen og borgerne med inspiration og motivation.

De mange tiltag i haverne og på kommunale og private arealer har vist, at så snart der er flere vilde blomstrende planter, så kommer både sommerfugle, svirrefluer og bierne tilbage. Det lykkedes altså på blot ét år at få flere insekter og en højere biodiversitet. Læs meget mere om projektet og de mange forskellige tiltag, samt projektets nuværende resultater i statusrapporten fra oktober 2020.

Projektet ’Naturkommunen blomstrer vildt’ vokser forsat. Hvad skulle der til, for at skabe flere levesteder? En af projektets hovedpointer er, at vi kan gøre meget, hvis vi blot sender græsslåmaskinen på pension.

Er du mon klar til at skifte den trimmede plæne ud med noget mere fri natur? Kunne der stå vilde planter i staudebedet og være et vildnis i baghaven? Hvis vi skal vinde naturen tilbage, må vi gøre noget radikalt. Vi tror på, at vi i fællesskab fortsat kan skabe en stor naturforandring.

Se her Frank Erichsen forklare hvad projektet går ud på.

Naturpolitik

Se hvad alle snakker om

Artsrigdom, vild natur og natur i byen

Vær med

Fotokonkurrence

Blær dig med æblerøde kinder

Profilering, turisme og bosætning

Vær med

Må vi se dit projekt?

Del dine naturbillede fra Hjørring på Instagram med hashtagget #Naturkommunen. Så viser vi dit billede her. På den måde kan du inspirere andre til at komme ud og få fingrene helt ned i naturen.


This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Image