Naturen blomstrer vildt

Hvorfor blev Sitkagraner sprængt i luften?

Ifm. serien “Giv os naturen tilbage” lavede Naturkommunen en biotopsprængning i samarbejde med Dansk Sprængnings ServiceHjørring Kommune går gerne til yderlighederne for at hjælpe natur og insekter. Det vidner projekt Naturkommunen blomstrer vildt om.Eksempelvis går vi ikke af vejen for at bruge sprængstof, når det kan gøre noget godt. Og det kunne det, da vi sprænget nogle sitkagraner, som oprindeligt var plantet som læhegn i Hjørring Bjerge. Granerne stammer fra Canada, og der er ikke mange insekter herhjemme, der kan bruge dem til noget. Til gengæld er der mange arter, der vil nyde godt af de flossede og udgåede stammer, som sprængningen efterlader….

Hvordan ser det ud, når man sprænger?

I nedenstående videoklip kan du se Naturkommunens biotopsprængning, som udføres af Dansk Sprængnings Service for at giver insekt- og dyrelivet bedre betingelser i sprækker og revner, der ved sprængningerne opstår i de mange flossede træoverflader.

Dansk Sprængnings Service er firmaet, der stod for opgaven med at sprænge et læhegn i Hjørring Bjerge. Firmaet har erfaring med biotopsprængning, så resultatet ligner skader fra lynnedslag eller stormskader uden menneskelig indblanding.

Du kan læse mere om biotopsprængning og Dansk Sprængnings Service hér.