Få gode vilde planter i din have

Hvilke planter er gode for havens insekter? Tja - Der er jo mange, men vi har lavet en liste over træer og buske, som vi vil anbefale. Vi har også fundet en del insektvenlige stauder og løgplanter, man kan købe i plantecentre mm. Du finder dem også i vores manual for haveejere. Klik på billederne og download så listerne som pdf.

Ud over disse træer, buske, stauder og løgplanter er der jo de gode frø fra vilde planter, som vi har skrevet om i flere andre opslag på www.facebook.dk/naturkommunen

Og har du ikke de rigtige planter, ja så kan du jo skrive dem på din insektvenlige ønskeliste, for dermed at blive fri for de evige spørgsmål om, hvad du ønsker dig i julegave? - eller fødselsdagsgave?

Og der er mange ting, som både du OG dine INSEKTER og andre vilde dyr i haven ville have glæde af?

Du kunne jo ønske dig frø, buske og træer fra insektvenlige vilde eller nektarrige plantearter? Et havebassin? Et insekthotel? Et læs bakkesand til at så de vilde frø i? Et hvad med et gavekort fra familiemedlemmerne på arbejdskraft til at fjerne topjord i en del af haven, til at grave et hul til et bassin, til at hente gamle træstammer eller lignende?